Jeg har i flere år ønsket at prøve kræfter med en trithalon, en marathon eller lignende. Desværre blev dette mål sat lidt på standby, da jeg i foråret 2015 fik en diskusprolaps og tilhørende udfordringer med min iskiasnerve. I starten af 2017 valgte jeg dog, at tilmelde mig en mini-trithalon, fordi nu synes jeg at der skulle ske noget og distancen virkede overkommelig. Og i slutningen af maj måned gennemførte jeg I FORM’s KvindeTRI og efterfølgende kunne jeg nærmest ikke får armene ned.

Hvad er iFORM KvindeTRI?

I FORM KvindeTRI er, som navnet måske røber, en triathlon for kvinder – en mini-tri om du vil. Og distancerne er meget overkommelige selv hvis du, som jeg, ikke er i den bedste form.

IFORM KvindeTRI distancer:

 • 300 meter svømning
 • 20 km cykling
 • 4 km løb

Trithalonen foregår i slutning af maj måned i Gentofte på Sjælland, hvor jeg var tilmeldt samt i Århus i midten af september. Det koster kr. 425 ,- at deltage og med i prisen får du et antal gratis fortræningspas, som afholdes af Skovshoved Trithalon Klub samt en silikone badehætte.

Herudover får du:

 • løbetid med chip (denne skal afleveres tilbage efter endt løb, ellers koster det et gebyr på kr 100 ,-)
 • væske og forplejning (der er vand ved skift mellem distancer samt på løberuten. Herudover er der lidt let at spise ved målfeltet f.eks. æbler og andre sponsorerede snacks)
 • en medalje ved gennemførelse

Det skal du bruge for at deltage i KvindeTRI’en:

 • svømning: badedragt samt den udleverede badehætte – og evt. svømmebriller
 • cykling: egen cykel, cykelbukser, strømper, løbesko og en cykelhjelm (sidstnævnte er et krav for at deltage)
 • løb: løbebukser og -sko

Jeg valgte, at trække i et par cykelbukser og en løbetrøje (udenpå badedragten) efter at have svømmet – det var varmt og derfor tørrede tøjet hurtigt. Denne løsning kan jeg godt finde på at benytte igen.

Du kan også vælge den mere professionelle løsning med en tri-dragt eller sports-bh, svedtranporterende undertøj og bluse samt cykelsko. Herudover kan du vælge at tage noget skiftetøj med til efterløb trithalonen og måske en energidrik og proteinbar – dette kan være en rigtig god ide. Selv om distancerne var overkommelige, så var det alligevel hårdt for hoved og krop. Det mærkede jeg dog først et par timer efter løbet, hvor jeg fik en påbegynde migræne. Jeg lider normalt af migræne og mistænker, at det var en ansetengelsesudløst migræne.

Mine mål for iFORM KvindeTRI 2017

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke havde fået trænet så meget op til denne trithalon, som jeg måske havde forventet og ønsket – men det er jo hvad man gør det til og afhænger af hvilket resultat man ønsker for dagen. Jeg var meget glad og stolt, da jeg med tiden 01.45.13 løb over målstregen. Det er måske ikke verdens hurtigst tid, men jeg nåede (næsten) alle tre mål, som jeg havde sat for dagen.

Mine mål for dagen var:

 • mål 1: blot at gennemføre
 • mål 2: at gennemføre inden for 2 timer
 • mål 3: at gennemføre inden for 1 time og 45 min

Mine tider så således ud:

 • Svømning: 10.35 (300 meter)
 • Skiftezone 1: 06.32
 • Cykling: 54.29 (20 km)
 • Skiftezone 2: 3.20
 • Løb: 30.17 (4 km)

Kunne min tid godt have set bedre ud – ja helt klart. Især hvis jeg var i bedre form. Men der er også andre elementer der kan skrues på. Under svømningen lå jeg bag en ældre dame som jeg havde udfordringer med at komme uden om, men skidt pyt, der skal være plads til alle. I første skiftezone kunne jeg godt have været hurtigere, hvis jeg ligesom mange af de andre deltagere havde stillet mine ting klar til brug. På cykeldistancen var jeg flere gange langt nede i fart – selvom det var en afspærret rute, havde jeg svært ved at vende mig til at måtte køre over for rødt. Sidste ting som påvirkede min bruttotid var, at jeg valgte, at gå en stor del af løbedistancen. Det gjorde jeg fordi, jeg stadig døjer med et ben som kramper op grundet en iskiasnerve der laver lidt bøvl fra tid til anden.

Dagens hurtigste løber gennemførte i 2017 med bruttotiden 01.00.11 fordelt på svømning (04.42 min), cykling (36.30) og løb (14.47). Hun brugte kun omkring 2 minutter i hver skiftezone. Så kigger på min præstation, så må sige at der er plads til forbedring, når jeg deltager næste år – hvilket jeg har planer om. Og umiddelbart forestiller jeg mig, at jeg vil kunne hente lidt på hver distance samt i skiftezonerne – nu har jeg prøvet det og har derfor lidt indblik i hvordan sådan en trithalon foregår. Jeg forestiller mig at målene for 2018 vil være:

 • mål 1: at gennemføre hurtigere i 2017, dvs. inden for 1 time og 45 minutter
 • mål 2: at gennemføre inden for 1 time og 30 minutter
 • mål 3: at gennemføre inden for 1 time og 15 minutter

Vil du også prøver kræfter med iFORM’s KvindeTRI, kan du læse mere her.