Nu har jeg flere gange i denne seneste måned lavet disse bananpandekager med havregryn. Dels fordi de smager dejligt og er super nemme at lave, men… den faktiske grund er, at jeg, i øjeblikket, er virkelig dårlig til at få spist frugt – nærmere bestemt bananer.

Jeg er ikke fan af madspild, så derfor bliver de modne bananer ofte brugt til at lave bananpandekager eller andre lækre sager. Og ellers bliver de skåret i mindre stykker, smidt i fryseren og senere bliver de så til en lækker smoothie.

Jeg spiser gerne mine bananpandekager uden noget, men kan også sagtens finde på at tilføj topping – det kan foreksempel være:

 • hakkede hasselnødder eller mandler
 • græsk youghurt eller skyr
 • friske bær eller frugt
 • hakket chokolade
 • honning, sirup eller peanutbutter

 

Bananpandekager med havregryn

Bananpandekager med havregryn

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Antal 16 stk

Ingredienser
  

 • 1-2 stk banan
 • 3 stk æg str. medium
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl hvedemel eller anden mel
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk kardemomme
 • ½ tsk vaniljesukker
 • smør til stegning

Sådan gør du
 

 • Mos bananerne med en gaffel. Pisk dem herefter sammen med æggene.
 • Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt sammen.
 • Varm en pande op og tilsæt smør til stegning. Næsten alle pander slags kan bruges, men det ernemmest, hvis kanten ikke er for høj.
 • Tilsæt pandekagedejen med en ske. Vend dem, når de er færdigstegt på den ene side. Jeg laver 4 pandekager af gangen.
 • Server straks - enten naturel eller med topping.

Noter

Du kan sagtens undlade nogle af ingredienserne såsom kardemomme, salt og vaniljesukker. Jeg synes dog, at det lige giver bananpandekagerne det sidste touch. Du kan også undlade mel, så skal du dog også undlade det ene æg, da dejen ellers bliver for tynd.