Jeg havde faktisk ikke smagt falafel før, indtil for et par år siden, hvor min søster introducerede mig for dem – vi skulle havde noget hurtig mad og valgte, at købe et par pitabrød med falafel. Siden da har jeg været hooked. Jeg synes, at de dybstegte kugler lavet af kikærter og krydderier smager fantastisk! Selvom jeg ikke et helt så stor fan af friture delen. Men falafel har en sprød og knasende ydre, mens midten er blød og krydret. Mmmm… What’s not to like!

Da vi forleden fik hjemmegjort fastfood, lavede jeg derfor en portion hjemmelavet falafel af udblødte kikærter og masser er krydderier. Det er ikke sidste gang at jeg bruger denne opskrift i mit lille landkøkken. Prøv selv min opskrift på hjemmelavet falafel. Server med hjemmelavet pitabrød, salat og dressing. Nem hverdagsmad – perfekt til kødfrie dage.

 

Hjemmelavet falafel

Hjemmelavet falafel opskrift

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 35 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 g kikærter tørrede (ca. 400 g udblødte)
  • 1 håndfuld persille friskhakket
  • 3 fed hvidløg presset eller finhakket
  • 1 rødløg lille
  • 1 æg
  • 1 spsk olie smagsneutral
  • 2 spsk citron saften herfra
  • 2 spsk rasp
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk peber friskkværnet
  • 4 dl olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål med vand. Lad dem stå tildækket i 10-12 timer på køl. Alternativ kan du erstatte dem med drænede kikærter på dåse.
  • Hæld vandet fra kikærterne i en sigte og skyl dem under rindende vand. Lad dem dryppe af.
  • Pil og hak løg og hvidløg.
  • Kom alle ingredienserne i en blender, foodprocessor eller minihakker, og blend det godt og grundigt sammen.
  • Form farsen til 20 runde kugler med en teske. Klem dem sammen med håndfladen, så de bliver faste og runde.
  • Varm olien op i en gryde uden kraftig varme. Jeg brugte en 2 liters gryde. Tjek at olien har den rettet temperatur ved at smide en lille smule fars i - eller brug en tandstik af træ eller et træspyd. Bruser olien op omkring træet , er olien klar.
  • Dybsteg 4-5 falafler af gangen i den varme olie. Steg i et par minutter, eller til de bliver gyldne. Lad dem herefter dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
  • Servér de lune falafler med naanbrød og grønt, i pitabrød med salat og dressing eller som snack med en lækker dip.