I går aftes stod menuen på pitabrød. Hjemmelavet pitabrød. En fastfood favorit her i huset, uanset om maden er hjemmegjort eller bestilt udefra. Men prøv at bage dine egne pitabrød. De smager bare bedre end de færdigkøbte – og det er ikke spor svært! Det er faktisk meget nemt og tager ingen tid.

Med denne opskrift får du lækre og luftige pitabrød – perfekte til madpakken, eller en nem aftensmad. Fyldet kan du helt selv variere f.eks. kebab, falafel, kylling eller noget helt fjerde. Fyld pitabrødet med dit yndlingsfyld! Pitabrødene kan laves i forvejen og blot lunes senere – de er også gode at fryse ned.

Print Recipe
Hjemmelavet pitabrød opskrift
Hjemmelavet pitabrød opskrift
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 7 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
6-8 stk
Ingredienser
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 7 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
6-8 stk
Ingredienser
Hjemmelavet pitabrød opskrift
Instruktioner
  1. Rør gæren ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt salt, rørsukker og olie, mens du rører rundt.
  3. Tilføje herefter melet lidt efter lidt. Rør godt rundt, så dejen bliver ensartet, elastisk og uden klumper.
  4. Sæt dejen til side og lade den hvile under et viskestykke i en times tid.
  5. Opvarm ovnen til 250 grader - på varmluft. Sæt to bageplader i ovnen allerede nu, så de bliver varme med ovnen.
  6. Del dejen i 6-8 stykket og form bollerne - placer en hånden ovenpå bollen og tril den rund ved at bevæge hånden i en cirkulær bevægelse, indtil bollen har en glat overflade. Det er nemmest at forme bollerne, hvis dejen hænger en lille smule fast i køkkenbordet. Drys derfor ikke for meget mel på bordpladen.
  7. Rul herefter bollerne ud til små flade brød - ½-1 cm tykkelse og en diameter på 10-15 cm (afhængig af om du laver 6 eller 8 brød). Lad dem efterhæve lidt på køkkenbordet mens ovnen når den rette temperatur.
  8. Tag bagepladerne ud af ovnen. HUSK de er varme!! Beklæd dem med bagepapir. Læg pitabrødene på pladerne og sæt dem tilbage i ovnen.
  9. Bag dine pitabrød i ca. 7 minutter til de hæver op og er gyldne. Vend dem eventuelt efter de er hævet op, og giv dem de sidste par minutter på en anden side.
  10. Lad pitabrødene køle lidt af inden de skæres igennem og fyldes med dit yndlingsfyld.

Er du mere til byg selv-burger som “fastfood”, så prøv i stedet en portion hjemmelavet burgerboller.