Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål med vand. Lad dem stå tildækket i 10-12 timer på køl. Alternativ kan du erstatte dem med drænede kikærter på dåse.
Hæld vandet fra kikærterne i en sigte og skyl dem under rindende vand. Lad dem dryppe af.
Pil og hak løg og hvidløg.
Kom alle ingredienserne i en blender, foodprocessor eller minihakker, og blend det godt og grundigt sammen.
Form farsen til 20 runde kugler med en teske. Klem dem sammen med håndfladen, så de bliver faste og runde.
Varm olien op i en gryde uden kraftig varme. Jeg brugte en 2 liters gryde. Tjek at olien har den rettet temperatur ved at smide en lille smule fars i - eller brug en tandstik af træ eller et træspyd. Bruser olien op omkring træet , er olien klar.
Dybsteg 4-5 falafler af gangen i den varme olie. Steg i et par minutter, eller til de bliver gyldne. Lad dem herefter dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
Servér de lune falafler med naanbrød og grønt, i pitabrød med salat og dressing eller som snack med en lækker dip.