Da vi forleden skulle bage snobrød lavede jeg en dobbelt portion. Det viste sig dog at det ikke havde været nødvendigt. Jeg havde derfor en hel del dej tilbage. Da jeg ikke var helt sikker på hvad jeg ønskede at bruge dejen til, valgte jeg at lade dejen koldhæve natten. Det endte med at blive til brød bagt i stegeso og resultatet blev faktisk rigtig godt.

Brød i stegeso

Brød i stegeso

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 15 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 dl vand kan erstattes med mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie og salt. Tilføje herefter melet lidt efter lidt. Rør godt rundt, så dejen smidig og uden klumper.
  • Dæk skålen til med en viskestykke og dejen hæve i 10-12 timer, gerne natten over.
  • Sæt den tomme stegeso i ovnen. Tænd ovnen på 250 grader. Når ovnen har nået den ønskede temperatur tages stegesoen ud og mens den stadig er varm, hældes dejen i.
  • Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på. Tag herefter låget af og bag børdet i yderligere 15 minutter. Når brødet er bagt færdigt, tager du stegesoen ud af ovnen og vender brødet ud på en rist. Lad det køle af i omkring 15-30 minutter, inden du skærer i det. Spis herefter med koldt smør og lidt flagesalt.