Vi var i haven i går. Den stod på lidt havearbejde. Efterfølgende valgte vi, at tænde op i en lille bål ved vores shelter. Et vennepar og deres ene datter kom forbi. De ville lige sige hej efter at have været på kør selv-ferie i USA i et par uger. De valgte at blive til aftensmad der stod på pølser og snobrød.

Snobrød er ikke nogen kulinarisk oplevelser, men det et sikkert hit blandt børn i alle aldre. Herudover er det hyggelig, nem og sjov aftensmad at bage snobrød over gløderne på et bål.

 

Print Recipe
Snobrød
Snobrød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
6 personer
Ingredienser
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
6 personer
Ingredienser
Snobrød
Instruktioner
  1. Rør en halv pakke smuldret gær, gerne økologisk, i lunkent vand. Tilsæt olie og salt. Herefter tilføjes melet gradvist. Sørg for at røre godt rundt, så dejen ikke klumper. Dejen skal ikke være hård. Den skal være smidig.
  2. Når dejen er æltet godt sammen skal den hæve. Dæk skålen til med en viskestykke. Lad den hæve i en halv til en hel time på køkkenbordet. Du kan også lade dejen koldhæve i 10-12 timer.
  3. Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke ud i 6 tynde pølser. Sno herefter pølsen dejen om hver sin pind. Form gerne dejen så den er fordelt ens rundt om pinden og i et tyndt lag.
  4. Bag snobrødene over bålets gløder i cirka 15 minutter eller til de er gennembagte og gyldne hele vejen rundt.
Recipe Notes

5 tips til det bedste snobrød

  1. Tænd bålet i god tid inden du går i gang med snobrødsdejen - cirka en time før snobrødet skal bages, så det kan nå at brænde ned til gløder.
  2. Sørg for at snobrødspindene er tykke nok til at holde vægten fra snobrødet (cirka 1 cm tykkelse).
  3. Hold snobrødet over gløderne og ikke over flammerne. På den måde undgår du at snobrødene bliver brændte i overfladen inden de er bagt færdige.
  4. Undgå at rulle dejen på og sørg for at der bliver lukket i spidsen af pinden, så der kan komme fyld i brødet, når det er færdigt.
  5. Tjek om brødet er bagt færdig ved at banken på snobrødet - lyder det hult er det færdigt. En anden metode til at tjekke om brødet er færdigt er: snobrødet kan drejes rundt på pinden uden modstand.

God appetit - og dejlig aften ved bålet!