Majskolber har sæson i sensommeren, i hvert tilfælde hvis du ønsker danske og/eller økologiske majs. Så det er nu du skal kaste dig over de søde majs. Kogte majskolber, eller majskolber i det hele taget, fungerer godt som forret eller tilbehør til hovedretten. De er også gode på madpakken.

Tilberedning af majskolber – du kan lave majskolber på flere forskellige måder; grillede majkolber, majskolber i ovn og kogte majskolber. Men hvor længe skal majskolber koge? Min erfaring siger mig, at jo friskere majskolberne er, jo kortere tid skal de koge.

Kogte majskolber

Kogte majskolber med smør og salt

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 majskolber
  • smør
  • salt

Sådan gør du
 

  • Fjern dækblade, tråde og det nederste del af majskolbens stok.
  • Kom dem i letsaltet kogende vand og kog dem under i låg ved middel varme i ca. 5-10 minutter eller til de er møre.
  • Afdryp kolberne og server dem varme med salt og koldt smør.