Majskolber har sæson i sensommeren, i hvert tilfælde hvis du ønsker danske og/eller økologiske majs. Så det er nu du skal kaste dig over de søde majs. Kogte majskolber, eller majskolber i det hele taget, fungerer godt som forret eller tilbehør til hovedretten. De er også gode på madpakken.
Tilberedning af majskolber – du kan lave majskolber på flere forskellige måder; grillede majkolber, majskolber i ovn og kogte majskolber. Men hvor længe skal majskolber koge? Min erfaring siger mig, at jo friskere majskolberne er, jo kortere tid skal de koge.
![Kogte majskolber](https://delledagbog.dk/wp-content/uploads/2017/09/kogte-majskolber.png)
Kogte majskolber med smør og salt
Ingredienser
- 2 majskolber
- smør
- salt
Sådan gør du
- Fjern dækblade, tråde og det nederste del af majskolbens stok.
- Kom dem i letsaltet kogende vand og kog dem under i låg ved middel varme i ca. 5-10 minutter eller til de er møre.
- Afdryp kolberne og server dem varme med salt og koldt smør.