Mmm… majskolber i ovn med hvidløgsflødeost og bacon. Kender i det at nogle gange, så har man bare lyst til at pifte et ret lidt op. Jeg kan virklig godt lidt grillede majskolber med smør og salt, men forleden valgte jeg at gøre lidt ekstra ud de nyindkøbte majs. Og det er helt sikkert ikke sidste gang vi spiser denne variant – majskolber i ovn med cremet bacontopping.

Der er sikkert mange som enten laver kogte majs eller majskolber på grill. Men det er super nemt at lave dem i ovnen. De passer helt sig selv, og imens kan du bruge tiden på at forberede resten af maden.

majskolber med hvidløgsflødeost og bacon

Majskolber med flødeost og bacon

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 majskolber
  • 4 tsk flødeost hvidløg - kan erstattes med pikant
  • 70 g bacon (4 skiver)
  • persille frisk

Sådan gør du
 

  • Tag et par af bladene af majsene og buk de resterende bagover. Bind noget stegesnor omkring bladene for at holde dem på plads og klip 2/3 af bladenes længde. Læg dem herefter i et ovnfast fad. Sæt majsene i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
  • Steg bacon sprød på en tør pande og lad den efterfølgende dryppe af på køkkenrulle. Knæk eller skær den i mindre stykker, når den er kølet lidt af.
  • Når majsene er færdig smøres hvidløgsflødeost på samt drysses med bacon og persille - og de er nu klar til servering.