Om du er til vietnamesiske forårsruller, thai forårsruller, japanske eller kinesiske forårsruller er vist et spørgsmål om smag og behag. Det samme gælder i forhold til hvorvidt du er til friske eller stegte forårsruller – eller forårsruller i ovn. Om du er til mini forårsruller eller store forårsruller. Samt hvilket fyld til er til for eksempel forårsruller med oksekød eller svinekød, eller måske friske forårsruller med kylling eller rejer. Fordelen ved hjemmelavede forårsruller er at man helt selv kan vælge og derved få det man allerbedst kan lide.

Efter at have gået i en uges tid og haft lyst til forårsruller, kastede jeg mig i fredags ud i at lave dem selv. Jeg valgte først, at forsøge mig med hjemmelavet forårsruller med rispapir, penslet med olie og lavet i ovnen. Jeg synes dog ikke, at resultatet var specielt godt. Tror at det skyltes rispapirets konsistens – de blev ikke rigtig sprøde. I stedet valgte jeg så at stege dem på panden i lidt olie. Det var en succes. De blev dejlig sprøde og smagte super godt. Du får min opskrift på hjemmelavet forårsruller med rispapir her:

hjemmelavet forårsruller med rispapir

Hjemmelavet forårsruller med rispapir

Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • rispapir
  • 400 g svinekød hakket
  • 1 spidskål
  • 4 gulerødder
  • 2 forårsløg
  • 150 g bønnespirer
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g glasnudler
  • salt
  • peber friskkværnet

Sådan gør du
 

  • Svits det hakkede kød på en stor pande eller i en gryde. Tilsæt sambal oelek og presset hvidløg samt salt og peber.
  • Skyl bønnespirer, spidskål, gulerødder og forårsløg med koldt vand.
  • Hak, snit og riv grøntsagerne fint, på nær bønnespirer.
  • Tilsæt grøntsagerne til kødet og lade det stege i et par minutter.
  • Imens sættes glasnudlerne i blød i kogende vand - følg anvisningen på pakken. Si efterfølgende vandet fra og klip nudlerne i mindre stykker (da de ellers kan være svære at blande med de øvrige ingredienser) og tilsæt dem til fyldet.
  • Kom varmt vand i en dyb tallerken eller en stod bred skål. Dyp ét rispapir ad gangen i skålen. Vent 30 sekunder, tag rispapiret op og læg 1-2 spsk. fyld på og rul sammen. Der er til 12-20 forårsruller i denne portion - afhængig af hvor meget fyld du putter i den enkelte forårsrulle.
  • Steg forårsrullerne i lidt olie på en varm pande. Server dem lune med ris, en grov kålsalat eller blot sojasovs og sød chili sauce.