Jeg har fundet endnu en af min mors opskrifter frem. Denne gang en opskrift på gulerodskage. Jeg har dog ændret lidt i mængderne og istedet lavet en portion gulerodsmuffins. Herudover har jeg tilføjet en lækker flødeostglasur med citrussmag. De er perfekte at lune sig på på en kølig og blæsende efterårsdag som i dag.

Gulerodsmuffins eller en hel gulerodskage? Det kan være svært at vælge. Du vil sagtens kunne bruge opskriften til en gulerodskage med flødeostglasur – bagetiden vil dog være lidt længere. Ligesom du også kan gange op eller ned, hvis du skal bruge til flere eller færre personer. I opskriften bruges der grahamsmel for en lidt grovere udgave. Du kan dog sagtens bruge hvedemel istedet. Jeg vil anbefale dig at bruge faste muffinforme. Har du ikke fast muffinforme i huset, kan du gøre ligesom jeg til tider har gjort: brug en silikoneform til at holde på papirsformene. Det virker super fint.

Gulerodsmuffins

Forb. tid 10 minutter
Arbejdstid 30 minutter
Tid i alt 40 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

Gulerodsmuffins

  • 200 g gulerødder groft revet
  • 2 spsk olie
  • 2 æg
  • 100 brun farin eller rørsukker
  • 150 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk kanel stødt
  • 50 g valnødder hakket

Ostecreme

  • 100 g flødeost neutral
  • 50 g smør blødt/stuetempereret
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk citron saften heraf

Fremgangsmåde - sådan gør du

Gulerodsmuffins

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
  3. Hak nødderne - der må gerne være lidt bid i dem, så undlad at hakke dem til mel.
  4. Bland alle ingredienserne samme i en skål. Rør til dejen er ensartet.
  5. Hæld dem herefter i dejen i muffinforme og bag i 20-30 minutter. Tjek efter 20 minutter om dine muffins er færdige ved at stikke en bambuspind, kødnål eller lignende i en af dem – der må ikke hænge dej ved. Er de endnu ikke helt færdig, giver du dem blot lidt ekstra tid i ovnen.
  6. Lad dine muffins køle af, inden glasuren kommes på.

Ostecreme

  1. Tag smør ud af køleskabet og lad det blive blødt ved stuetemperatur.
  2. Rør herefter smør, flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronsaft samme. Og din topping er nu klar til brug.