På trods af at jeg ikke tidligere har været den store grønkålsspiser, så kunne jeg sagtens blive forfalden til grønkålssalater. Jeg har endnu en gang eksperimenteret lidt. Denne gang blev resultatet en grønkålssalat med bacon, nødder, æbler og gulerødder. Jeg serverede salaten i går til aftensmad med en rest af butter chicken og vilde ris.

Jeg vil mene, at salaten går godt til mange forskellige slags retter, men ligesom med min opskrift på grønkålssalat med æbler, så kan jeg anbefale at servere den til efterårs- og vinterretter. Jeg har planer om at spise “de sørgerlige rester” til frokost i dag – som en ret i sig selv, blot med en god dressing.

Grønkålssalat med bacon

Grønkålssalat med bacon

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 150 g grønkål
 • 4 gulerødder
 • 2 æbler
 • 50 g hasselnødder
 • 150 g bacon svarende til 1 pk

Sådan gør du
 

 • Forvarm ovnen på 200 grader. Beklæd bageplade med bagepapir og fordel baconen herpå. Bag baconen i 10 minutter eller til den har den ønskede sprødhed. Kig til baconen, så den ikke får for meget. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle efterfølgende. Når baconskiverne er kølet lidt af knækkes de i mindre stykker.
 • Rist hasselnødderne på en tør pande for at fremhæve smagen og give salaten lidt ekstra knas. Undgå at de brænder på ved at ryste panden. Lad nødderne køle af efterfølgende - på et stykke køkkenrulle.
 • Vask grønkålen godt. Rib den fra stilken og hak bladene i mindre stykker. Tør eventuelt i en salatslynge.
 • Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær herefter i grove skiver.
 • Skræl gulerødder og snit i små stave på et mandolinjern - eller riv på den grove side af et rivejern.
 • Hæld alle ingredienser i en skål og bland forsigtigt - gem gerne lidt bacon, nødder, æble og gulerødder til at drysse ovenpå salaten inden servering. Server eventuelt med dressing efter eget valg.