Vi spiser en del kål herhjemme. Kål er billigt, godt og ikke mindst sundt. Grønkål er dog ikke på menuen så tit. Jeg syntes derfor, at jeg ville forsøge mig med en grov efterårs-/vintersalat med grønkål. Resultatet får du her – en frisk, sprød og mættende grønkålssalat med æbler, valnødder, granatæble og bulgur.

Salaten egner sig godt som tilbehør til kød. Servér for eksempel grønkålssalaten til frikadeller, medister eller skinke, eller blot som en frokostsalat i sig selv – hvilket jeg gjorde i dag. Du kan også servere salaten til andre lidt tungere vinteretter, og til middagen mortensaften eller juleaften. Variere eventuelt salaten ved at skifte bulgur ud med quinoa, speltkerner eller lignende.

 

Print Recipe
Grønkålssalat med æbler
Grønkålssalat med æbler
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10-15 minutter
Antal personer
2 personer
Ingredienser
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10-15 minutter
Antal personer
2 personer
Ingredienser
Grønkålssalat med æbler
Instruktioner
  1. Start med at koge bulguren i 10-12 minutter eller efter pakkens instruktioner. Stilles herefter til side, så den kan køle af.
  2. Vask grønkålen godt. Fjern stilken fra grønkålen og pluk eller snit bladene i mindre stykker. Slyng vandet fra i en salatslynge.
  3. Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær herefter i grove skiver.
  4. Anret grønkål på tallerken, drys med bulgur, æbler, valnødder og granatæble. Server med en lækker dressing efter eget valg. Velbekomme!