Jeg er vild med denne spidskålssalat – en lækker kombination af sprød bacon og søde æbler. Den er super nem at lave og smager skønt. Og så har den det hele: Surt, sødt, bittert og salt. Server med kartofler og kød, så har du også umami og alle dine smagssanser bliver stimuleret. Perfekt tilbehør til det meste.

Spidskålssalat med bacon og æble

Spidskålssalat med bacon og æble

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 20 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 g bacon svarende til 1 pk
  • 1 spidskål
  • 1 æble

Sådan gør du
 

  • Start med at stege baconen sprød på en pande og lad den efterfølgende dryppe af - læg den på et stykke køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt. Når de er kølet lidt af kan du knække eller skære den i mindre stykker.
  • Tag de yderste blad af spidkål og skyl godt. Fjern det grove af stokken og snit spidskålen i tynde strimler.
  • Skær herefter æblet i grove tern eller skiver - vend evt. i citronsaft, så de ikke bruner så let.
  • Anret spidskål, bacon og æbler i en skål eller på et fad. Server gerne din spidskålssalat med mormordressing eller sennepsdressing til.