Jeg er vild med denne spidskålssalat – en lækker kombination af sprød bacon og søde æbler. Den er super nem at lave og smager skønt. Og så har den det hele: Surt, sødt, bittert og salt. Server med kartofler og kød, så har du også umami og alle dine smagssanser bliver stimuleret. Perfekt tilbehør til det meste.
Spidskålssalat med bacon og æble
Ingredienser
- 150 g bacon svarende til 1 pk
- 1 spidskål
- 1 æble
Sådan gør du
- Start med at stege baconen sprød på en pande og lad den efterfølgende dryppe af - læg den på et stykke køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt. Når de er kølet lidt af kan du knække eller skære den i mindre stykker.
- Tag de yderste blad af spidkål og skyl godt. Fjern det grove af stokken og snit spidskålen i tynde strimler.
- Skær herefter æblet i grove tern eller skiver - vend evt. i citronsaft, så de ikke bruner så let.
- Anret spidskål, bacon og æbler i en skål eller på et fad. Server gerne din spidskålssalat med mormordressing eller sennepsdressing til.