Jeg skulle forleden have ryddet lidt op i resterne i køleskabet og besluttede mig derfor for at at lave en portion pestosnurrer – en nær slægtning til kanel- og pizzasnegle, dog med lækkert pestofyld.

Jeg valgte at lave en grov version med grahamsmel – og da jeg både havde en rest pesto verde og en rest pesto rosso, blev det til pestosnurrer med grøn og rødt pestofyld. En halv portion af hver. Jeg brugte købe pesto (Løgismose), da det var hvad der lige var i køleskabet. Du kan dog sagtens selv lave en portion pesto til brug i dine snurrer.

De er super gode til madpakken, men kan også spises som tilbehør til aftensmaden, som en slags madbrød eller til suppe. Kan fint fryses ned til senere brug.

Pesto snurrer

Pestosnurrer

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 1 t 45 min
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 2,5 dl vand lunkent
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rørsukker
  • 100 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 120 g pesto
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Start med at opløse gæren i det lunkne vand.
  • Rør herefter salt, sukker og grahamsmel i.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Dejen må ikke blive for tør.
  • Stil dejen til hævning på køkkenbordet i en times tid - med et rent viskestykke over.
  • Drys noget hvedemel ud på køkkenbordet. Hæld dejen ud af skåle og vend den lidt i melet, så den ikke klistrer fast på bordet. Rul dejen ud til 30x40 cm. Fordel pestoen ovenpå - jeg rød pesto på den ene halvdel og grøn pesto på den anden.
  • Fold nu dejen over på den lange side. Klap den let sammen og pres rundt i kanten. Skær nu dejen ud i 12 strimler á cirka 3 cm. Sno hver strimmel så du har 5-6 snoninger (du kan også skære dem gennem på langs, som et par bukser, inden du snor dem). Og form herefter dine pestosnurrer ved at holde den ene ende af den snoede strimmel dej (mellem tre fingrespidser og tommelfingeren), mens du snor strimlen rundt om fingrene. Slut af med at stikke enden ned i midten, gennem hullet hvor dine fingre er, således at dejen ikke går op under bagning. Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir og lade dem hæve tildækket i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft, mens dine pestosnurrer efterhæver.
  • Pensl dem med æg og bag snurrerne i ovnen i 15 minutter til de er gyldne. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.