Da vi i sidste uge fik mexicansk til aftensmad stod den (selvfølgelig) også på hjemmelavet guacamole. Jeg serverede den til en omgang nachos med oksekød og salat. Herudover fik vi også quesadillas med kylling.

Guacamole er dog rimelig alsidig i sin brug. Jeg har tidligere serveret hjemmelavet guacamole i bagels, burgere, sandwiches og wraps. Jeg skelner lidt mellem en avocadocreme og en mere rustik udgave, som denne opskrift. Dette er min basis opskrift, men der er faktisk lidt forskel på hvad min hjemmelavede guacamole indeholder – fra gang til gang. Prøv for eksempel at supplere med et lille fint hakket rødløg, en tomat uden indmad eller en halv rød peberfrugt. Ønsker du en mere spicy udgave kan du tilføje lidt tabasco eller chilipulver.

Hjemmelavet guacamole

Hjemmelavet guacamole

Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 avocado modne
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk lime saften heraf - eller citron
  • salt
  • cayennepeber

Sådan gør du
 

  • Del avocadoerne i to og pil stenene ud. Skrab kødet fri med en ske og hæld det i en skål.
  • Mos acokadokødet med en gaffel - den gerne være lidt rustik og indeholde små stykker umost avocado.
  • Tilsæt creme fraiche, presset hvidløg og limesaft - og rør rundt.
  • Smag til med salt og cayennepeber.