Mums! Frugtsalat med råcreme er nok én af mine yndlingdeserter. Da jeg var barn i 80´erne gik frugtsalat også under navnet abemad og den blev ofte serveret til osteanretninger. Det gør den stadig hver påske hjemme hos svigerfamilien. Selvom det er lidt retro, så det smager nu godt.
Vi spiste frugtsalat med råcreme i går aftes, da trangen til noget sødt meldte sig. Frisk frugt, cremet råcreme og et drys god mørk chokolade. Mmm… Den er nem og hurtig at lave. Personligt foretrækker jeg friske frugter, men du kan også bruge frugter fra dåse – jeg kender flere der fortrække sidstnævnte. Og du kan bruge alle slags frugter. Så tøm frugtskålen. Det er en god måde, at få bugt med frugt der begynder at se lidt trist ud, i stedet for at smide det ud eller i fryseren til senere brug. Ønsker du en råcreme med mindre fedt kan halvdelen af fløden erstattes med skyr, creme fraiche eller lign. Jeg er dog mest tilhænger af at gå all-in på råcremen og så spare et andet sted.
Frugtsalat med råcreme
Ingredienser
Frugtsalat
- 1 appelsin
- 1 banan
- 1 kiwi
- 1 æble
- 100 g jordbær
- 100 g vindruer stenfri
- chokolade hakket, gerne mørk
Råcreme
- 2 æggeblommer
- 1 spsk rørsukker
- ½ tsk vaniljepulver ren
- 1,5 dl piskefløde
Sådan gør du
Frugtsalat
- Skyl vindruer, æbler og jordbær - nip stilk og blomst af efterfølgende. Skær jordbær og vindruer i halve. Fjern kernehuset og skær æblet i mundrette bidder. Skræl appelsin og kiwi, og skær dem først i både og dernæst i tern. Skræl bananen og skær den i skiver.
Råcreme
- Pisk æggeblommerne hvide med rørsukker og vaniljepulver i en skål - piskes til en luftig "æggesnaps". I en anden skål piskes fløden stiv. Vend den forsigtigt i "æggesnapsen".
- Anret frugtsalat i skåle eller glas med lidt råcreme på toppen. Drys med hakket mørk chokolade.