Som oftest ville jeg gøre brug af årstidens grønne herligheder i min salat. I dag valgte jeg dog at lave en lækker sommersalat til frokost – selvom vejret i den grad siger efterår. Jeg trængte til den der sommer-feeling, og lavede en sommer inspireret salat med friske bær, mandler og feta.

Sommersalat kan i princippet spises til hvad som helst, men passer især godt til kylling eller et stykke mørt kød. Du kan også servere den til grillmad eller anden lækker sommermad. Da jeg i går aftes gik all in på hjemmelavet butter chicken, trængte jeg i dag til en let frokost. Jeg spiste derfor salaten som en ret i sig selv.

Lækker sommersalat med bær

Forb. tid 10 minutter
Tid i alt 10 minutter
Antal 1 personer

Ingredienser

  • 1 håndfuld rucolasalat
  • 1 håndfuld spinatblade
  • 6-8 hindbær
  • 20 g blåbær
  • 0,5 dl bulgur kogt
  • 20 g feta smuldret
  • 10 g mandler hakket

Fremgangsmåde - sådan gør du

  1. Har du ikke en rest kogt bulgur stående i køleskabet, så start med at koge bulgur efter instruktionerne på pakken. Stil til side og lad køle af.
  2. Skyl rucola og spinat. Slyg herefter tør i en salatslynge.
  3. Skyl blåbær og hindbær, og lad dem dryppe af.
  4. Hæld salaten i en skål eller på en tallerken. Fordel blåbær, hakkede mandler og bulgur i salaten, og bland forsigtigt. Top herefter med feta og hindbær inden servering.