Jeg kan godt lide selv at bestemme hvad min müsli skal indeholde samt vide præcist hvad der er i. På den måde ved jeg f.eks. hvor meget sukker der er i og hvor sød den er. Jeg vil nemlig helst ikke have den alt for sød. Om min hjemmelavede müsli er sundere og mindre sød, end dem du kan købe i butikkerne, ved jeg faktisk ikke. Det vil jeg næsten tro… Men den er i hvert tilfælde hjemmelavet og smager fantastisk.

Ved at lave müslien selv kan jeg supplere op med andre gode ting f.eks. lidt hakket chokolade (mørk), lidt ekstra sirup samt frisk eller tørret frugt. Du kan sagtens erstatte nogle af ingredienserne og supplere med andre nødder, kerner eller frø. Undlad dog at erstatte havregrynene. De er efter min mening nødvendige, når der skal laves en rigtig god hjemmelavet müsli.

Jeg har tidligere forsøgt mig med både müsli i ovnen og på panden, og må sige at jeg fortrække at benytte ovnen. Uanset hvilken metode du bruger, så er det altid lækkert med helt frisk og knasende sprød müsli ovenpå A38, skyr, ymer, yoghurt eller hvad du nu foretrækker at spise. Du får her min opskrift på hjemmelavet müsli med nødder, kerner og frø – eller granola om du vil, fordi granola er vel sådan set blot ristet müsli, der i dette tilfælde har fået tilsæt lidt sirup. Velbekomme!

Hjemmelavet müsli med nødder, kerner og frø

Hjemmelavet müsli med nødder, kerner og frø

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 12 min
Samlet tid 17 min
Antal 1 portion

Ingredienser
  

 • 2 dl havregryn grovvalset
 • 1 dl mandler
 • 1 dl hasselnødder
 • 0,5 dl græskarkerner
 • 0,5 dl solsikkekerner
 • 0,5 dl hørfrø
 • 0,5 dl sesamfrø
 • 3-4 spsk agave sirup eller anden honning/sirup

Sådan gør du
 

 • Varm ovnen op til 175 grader.
 • Hak mandler og hassenødder groft. Bland alle nødder, kerner og frø i en skål.
 • Hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel herefter siruppen ud over blandingen inden bagepladen sættes i ovnen.
 • Rist müslien i ovnen i ca. 12-15 minutter - eller til blandingen begynder at blive gylden. Rør gerne rundt i müslien et par gange undervejs. Og hold øje med at blandingen ikke får for meget.
 • Når müslien er færdig skal den køle af inden den puttes i en tætsluttende beholder.