I går stod den på byg selv-burgere med rodfrugtfritter og chilimayo. Og jeg forsøgte mig med hjemmebagte burgerboller. Resultatet blev en succes – nøj, hvor blev de gode og hvor smagte de bare godt! Der er ingen tvivl om, at jeg fremover hellere vil bage mine burgerboller selv, end at købe dem i supermarkedet. Hjemmelavede/hjemmebagte burgerboller smager bare bedre end købeboller.

Selvom vi er en lille familie, valgte jeg, at lave en stor portion (8 stk. hjemmelavet burgerboller). Weekenden står nemlig på husprojekter og derfor skal aftensmaden de kommende dage være hurtig, nem og lige til at gå til. Så her kan jeg bruge de ekstra burgerboller. Jeg forestiller mig at burgerbollerne også vil gøre sig godt til frokost eller på madpakken.

Jeg brugte almindelig hvedemel i min opskrift på burgerboller, da det var hvad jeg havde i køkkenskabet – men vil helt sikkert eksperimentere med en fuldkornsudgave af de hjemmelavede burgerboller, på et senere tidspunkt.

Her får du min opskrift på bløde og luftige burgerboller. De er utrolig nemme at lave og yderst smagfulde – så bliver det vist ikke meget bedre.

Hjemmelavet burgerboller

Hjemmelavet burgerboller

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 1 t 30 min
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 3 dl vand lunkent
  • 50 g smør smeltet
  • 1 tsk salt fint
  • 50 g rørsukker
  • 500 g hvedemel
  • 0,5 dl sesamfrø

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde og stil det til side til afkøling.
  • Rør gæren ud i lunkent vand.
  • Tilsæt salt og rørsukker samt det afkølede smør, mens du rører rundt.
  • Tilføje herefter melet lidt efter lidt. Rør godt rundt, så dejen bliver ensartet, smidig og uden klumper.
  • Sæt blandingen til side og lade den hvile under et viskestykke i ca. 30 minutter - skal hæve til dobbelt størrelse.
  • Del dejen i 8 lige store stykket og form bollerne - placer en hånden ovenpå bollen og tril den rund ved at bevæge hånden i en cirkulær bevægelse, indtil bollen har en glat overflade. Det er nemmest at forme bollerne, hvis dejen hænger en lille smule fast i køkkenbordet. Drys derfor ikke for meget mel på bordpladen.
  • Hæld sesamfrø i en skål eller dyb tallerken. Tryk den ene side (den side du ønsker skal være overbollen) ned i sesamfrøene, så der sætter sig et jævnt lag sesam på bollen.
  • Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og dæk dem igen til med viskestykket. Lad dem hæve i ca. 30 minutter. Efter 15 minutter lægger du et spækbræt af træ eller en bageplade ovenpå viskestykket, mens bollerne hæver færdig - for at trykke bollerne flade. Imens forvarmes ovnen til 225 grader.
  • Bag burgerbollerne midt i ovnen i 15 minutter til de er gyldne. Lad dem herefter køle lidt af inden de skæres igennem.