Smelt smørret i en gryde og stil det til side til afkøling.
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt salt og rørsukker samt det afkølede smør, mens du rører rundt.
Tilføje herefter melet lidt efter lidt. Rør godt rundt, så dejen bliver ensartet, smidig og uden klumper.
Sæt blandingen til side og lade den hvile under et viskestykke i ca. 30 minutter - skal hæve til dobbelt størrelse.
Del dejen i 8 lige store stykket og form bollerne - placer en hånden ovenpå bollen og tril den rund ved at bevæge hånden i en cirkulær bevægelse, indtil bollen har en glat overflade. Det er nemmest at forme bollerne, hvis dejen hænger en lille smule fast i køkkenbordet. Drys derfor ikke for meget mel på bordpladen.
Hæld sesamfrø i en skål eller dyb tallerken. Tryk den ene side (den side du ønsker skal være overbollen) ned i sesamfrøene, så der sætter sig et jævnt lag sesam på bollen.
Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og dæk dem igen til med viskestykket. Lad dem hæve i ca. 30 minutter. Efter 15 minutter lægger du et spækbræt af træ eller en bageplade ovenpå viskestykket, mens bollerne hæver færdig - for at trykke bollerne flade. Imens forvarmes ovnen til 225 grader.
Bag burgerbollerne midt i ovnen i 15 minutter til de er gyldne. Lad dem herefter køle lidt af inden de skæres igennem.