Gammeldags, hjemmelavede, klassiske havregrynskugler. Havregrynskugler som min mor lavede dem. Næsten. Jeg har fundet min mors opskrift på havregrynskugler frem og lavet et par enkelte justeringer; har skåret ned på sukkeret og undladt vanilje. Romessens er erstattet med mørk rom.

Opskriften er hurtig og nem at lave, og så smager de bare fantastisk. En anden rigtig god grund til at lave en portion havregrynkugler er; de er super hyggelige at lave sammen med familien, og børnene kan være med til at lave dem. Jeg kan huske at min søster og jeg rørte, trillede og rullede havregrynkugler op til jul. Hver jul. Ingen jul uden havregrynskugler.

Men egentlig kan de vel spises året rundt, selvom man ofte forbinder havregrynskugler med julen…? Og fik jeg nævnt at; det bedste af det hele er, at de kan bikses sammen på ingen tid, når lysten til noget sødt melder sig…?

havregrynskugler med kaffe og rom

Havregrynskugler - voksenudgave

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 2 t
Samlet tid 2 t 20 min
Antal 6 personer

Ingredienser
  

 • 250 g havregryn
 • 125 g sukker
 • 100 g smør
 • 50 g kakao
 • ½-1 dl kaffe færdigbrygget stærk kaffe
 • 1 spsk rom - mørk rom eller romessens
 • 50 g kokosmel

Sådan gør du
 

 • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
 • Tilsæt det bløde smør, kaffe og rom.
 • Ælt dejen godt sammen.
 • Tril små mundrette kugler af massen og rul herefter de færdige havregrynskugler i kokosmel.
 • Læg kuglerne på køl, tildækket eller i en tætsluttende beholder/dåse, i mindst 2 timer inden de skal serveres.

Noter

Tip! Justér konsistensen på dine havregrynskugler ved hjælp af havregryn og kaffe - er massen for klistret, kan du komme mere havregryn i, eller er den for tør, kan du tilsætte lidt mere kaffe.

Havregrynskugler holdbarhed

Hvor længe kan havregrynskugler holde sig? Hmmm... umiddelbart vil jeg mene, at de fint kan holde sig i en uges tid i køleskabet. Jeg har dog endnu ikke oplevet at de har holdt mere end et par dage, inden de alle er blevet spist 🙂