Jeg er på ingen måde kalorie- eller kulhydratforskrækket. Og derfor har jeg intet problem med at spise en portion havregryn med topping til morgenmad. Det er dog primært noget jeg spiser på morgener, hvor jeg træner, svømmer eller cykler – ligesom i dag, hvor jeg har været i svømmehallen.

Jeg spiser havregryn fordi jeg syntes, at det har en fornuftig sammensætning af kulhydrater, protein og fedt – og så er de fyldt med fuldkorn og kostfibre. De virker mættende og giver mig energi fra morgenstunden.

Herudover er havregryn nem morgenmad i en travl hverdag, og tager ingen tid at lave. I min opskrift her bruger jeg banan, nødder og rosiner, men du kan sagtens benytte andre slags frugter og nødder som topping på din havnregryn.

Havregryn med banan, nødder og rosiner

Havregryn med banan, nødder og rosiner

Forb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 40 g havregryn grovvalset
  • 1 banan
  • 10 g rosiner
  • 10 g hasselnødder eller anden slags nødder
  • 2 dl mælk skummet

Sådan gør du
 

  • Skræl bananen, skær den i skiver og hæld dem i en skål. Tilføj havregryn og mælk. Og drys til sidst med hakkede hasselnødder og rosiner samt et par skiver banan.