Jeg husker, at min søster og jeg fik serveret havregrød til morgenmad, da vi var børn. Dengang var det vist med en klat smør og sukker. Havregrøn er ikke noget jeg får så tit, nu hvor jeg er voksen, men synes det varmer rart på de kølige morgener i løbet af efteråret og vinteren. Nu serverer jeg dog mine havregrød med moden frugt, friske bær eller knasende nødder.

Havregrød med æble og kanel er en klassisk kombination, men du kan faktisk tilsætte hvilken som helst slags frugt – for eksempel modne pærer, ferskner, nektariner eller friske bær. Tilsæt frugtpuré eller mos og grøden vil fungere godt som lækker morgenmad til familiens mindste.

Havregrød med æble og kanel

Havregrød med æble og kanel

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk skummet
  • 1 dl vand
  • salt et drys
  • 1 æble
  • kanel et drys

Sådan gør du
 

  • Del æblet i to dele og fjern kernehuset. Den ene halvdel skæres i grove tern, mens den anden halvdel rives på den grove side af et rivejern.
  • Bring vand og mælk i kog, og tilsæt havregryn og salt. Skru ned for varmen og lad det småkoge i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt nu de revne æbler, og lad grøden koge yderligere et par minutter. Fortsæt med at røre rundt til din havregrød har fået den ønskede konsistens.
  • Server grøden med æble i tern og et drys kanel.