Det er faktisk ikke så ofte at vi laver friskpresset juice herhjemme. Jeg tror umiddelbart, det skyldes, at vores juicepresser står gemt væk og det derfor ofte synes nemmere at tage et glas vand eller et stykke frugt. Men det er nu meget lækkert med et glas iskoldt friskpresset juice en gang imellem.

Du kan selv justere mængderne, alt efter smag. Jeg synes dog, at mængde og ingredienser i denne opskrift på juice er helt perfekt. Du kan også sagtens gange op og ned ift. portioner. Gem evt. overskydende juice i en lys- og lufttæt glasflaske i køleskabet, så din gulerodsjuice står klar, når lysten melder sig – den kan holde sig i 24-48 timer. Opskriften giver omkring en halv liter gulerodsjuice.

Gulerodsjuice med appelsin, ingefær og æble

Forb. tid 10 minutter
Tid i alt 10 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 4 gulerødder
  • 3 appelsin
  • 2 æble
  • 10 g ingefær svarende til ca. 2-3 cm

Fremgangsmåde - sådan gør du

  1. Skræl appelsiner, ingefær og gulerødder - er gulerødderne økologiske, er det ikke nødvendigt at skrælle dem. Du kan nøjes med at rense og skylle dem.
  2. Skyl æbler og fjern kernehus.
  3. Kør alle ingredienser gennem juicemaskinen, og server den friskspressede juice i et glas med isterninger.