Jeg elsker, og har altid elsket, flødekartofler. Flødestuvende kartofler er perfekt tilbehør til langt de fleste kødretter – hvilket måske er grunden til, at netop denne variant af kartofler kommer på bordet, når man får gæster eller blot har lyst til at servere en kendt klassiker for familien.

Flødekartofler

Flødekartofler

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 15 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 0,25 l piskefløde
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
  • Læg kartoflerne lagvis og jævnt fordelt i et smurt ovnfast fad.
  • Bland piskefløden sammen med de pressede hvidløg og krydderierne. Hæld herefter blandingen hen over dine kartofler.
  • Anbring flødekartoflerne midt i ovnen og bag dem i 1 time ved 180 grader.

Noter

Tip! Ønsker du en mere mager og sundere udgave af flødekartoflerne, kan du bruge en blanding af lige dele mælk og fløde. Dog er jeg selv mest tilhænger af at gå "all in" på flødekartoflerne og blot tage en større portion salat ved siden af. Er du til mere cremede flødekartofler kan du tilføje ½ l fløde istedet for "kun" en kvart liter piskefløde.