Efter et par dage hvor min appetit ikke har været så stor (grundet migræne) havde jeg et par modne banen, som jeg gerne ville have brugt. Istedet for at det røg i fryseren til senere brug i smoothie bowl eller lign., valgte jeg i dag, at lave en portion bananmuffins med chokolade. Det er en utrolig nem måde, at få brugt de modne banener på – og så bliver det næsten ikke nemmere at bage, end med denne opskrift på lækre bananmuffins med chokolade.

Jeg har før forsøgt mig med at lave bananmuffins med chokolade. Sidste prøvede jeg med mindre mel og kortere tid i ovnen, men jeg må indrømme at den mere svampede udgave af bananmuffins ikke er et hit herhjemme. Men det er nedenstående opskrift dog – en sikker favorit, mums!

Jeg vil anbefale dig at bruge faste muffinforme – eller gør ligesom jeg: brug en silikoneform til at holde på papirsformene.

Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min
Antal 12 stk

Ingredienser
  

 • 2 banan modne
 • 100 g rørsukker
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 60 g smør smeltet
 • 50 g chokolade mørk

Sådan gør du
 

 • Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
 • Med en gaffel moser du bananerne i en skål.
 • Tilsæt æg, vaniljepulver og rørsukker. Rør det godt sammen.
 • Hæld smørret i dejen, mens du rører rundt.
 • Tilsæt bagepulver og hvedemel. Pisk til dejen er ensartet.
 • Hak chokoladen groft og vend den i dejen.
 • Fordel dejen i faste muffinforme og bag den ved 200 grader i 15 minutter.