Herhjemme er vi meget glade for mexicanske retter og i går stod den derfor på tortilla wraps med krydret oksekød og avocadocreme. Udover at tortilla wraps smager fantastisk, er det også super nem aftensmad på dage, hvor der ikke er så meget tid og overskud f.eks. på grund af fritidsaktiviteter, lange arbejdsdage eller noget helt tredje. Er der rester tilbage kan du snildt tage en wrap med til frokost den efterfølgende dag.
Her får du min opskrift på mexicanske tortilla wraps med oksekød og cremet guacamole – tortilla wraps kan dog laves med mange forskellige slags fyld blandet andet kylling, svinekød, oksekød eller måske endda i en kødfri udgave? Hvilket fyld er din favorit?
Mexicanske tortilla wraps med oksekød
Ingredienser
Wraps med oksekød
- 4 tortilla pandekager
- 400 g hakket oksekød
- 1 stk paprika sød
- 1 tsk chili tørret chiliflager
- 75 g salat-mix eller anden salat
- 10-15 cherrytomater
- 100 g majs eller kerner fra kogte majskolber
Avocadocreme
- 2 avocado
- 1 spsk græsk yoghurt
- lime saften herfra
- salt
- peber
Sådan gør du
- Svits det hakkede oksekød på en pande med paprika og chili.
- Skyl salat og tomater. Tør salaten i en salatslynge og halvér tomaterne.
- Lun tortilla wraps i ovnen. De skal kun have et par minutter, så hold øje med dem eller sæt minuturet. Alternativt kan de laves på en brødrister.
- Flæk avocadoer, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske. Rør avocado-"kødet" sammen med græsk yoghurt og limesaft i en minihakker eller med stavblender for at gøre den helt blød og cremet. Smag til med lidt salt og peber. Ønsker du en mere grov avocadcreme kan du bruge en gaffel.
- Fordel avocadocreme, salat-mix, krydret oksekød, tomater og majs på de lune tortilla wraps. Servér straks.