Denne spidskålssalat gjorde sig ret godt som tilbehør til gårsdagens ret og den er super nem at lave. Vi fik rodfrugter i fad og svinemørbrad, men jeg forestiller mig at den også går godt til fisk, kylling eller en god bøf. Salaten indeholder kun få ingredienser: spidskål, appelsin og græskarkerner. Spidskålen er sprød, appelsinerne søde og græskarkernerne salte. Smagskombinationen er virkelig god. Tilsammen giver ingredienserne en frisk og lækker salat. Server gerne med en hjemmerørt dressing.
Jeg er stor fan af spidskålssalater, især når salaten lige bliver peppet lidt op med frisk frugt, lidt feta samt nødder eller kerner. En af fordelene ved at bruge spidskål frem for almindelige grønne salater er, at det er en grov grønsag, der er rig på kostfibre og den mætter dejligt.
Spidskålssalat med appelsin
Ingredienser
- 1 spidskål
- 2-3 blade spidskål - rød spidskål eller radicchio
- 1 appelsin
- 1 dl græskarkerner
Sådan gør du
- Tag de yderste blad af spidskålen og skyl det godt. Fjern det grove af stokken og snit spidskålen i tynde strimler. Jeg brugte mit mandolinjern.
- Skær de røde spidskålsblade (eller radicchio) i mindre stykker.
- Skræl appelsinen og skær den i mindre tern.
- Anret spidskål og appelsin på et fad eller i en skål. Drys med græskarkerner og den er klar til servering.