Min mands absolutte favorit salat! Den kan kombineres på væld at måder, alt afhængig af hvad du lige har i køleskabet: gulerødder, spidskål, rødkål, hvidkål, squash, peberfrugt og lignende. Blot friske og sprøde grøntsager i en dejlig mættende og sund salat. Den er super nem at lave og kan spises til mange forskellige retter.

Top eventuelt råkostsalten med nødder, kerner eller frugter såsom æbler eller appelsiner. Du kan også tilsætte lidt tørret frugter for eksempel rosiner eller tranebær, eller vende salaten i friskpresset citronsaft. Jeg synes dog sagtens, at min opskrift på råkostsalat med gulerødder og kål kan spises som den er – hvilket vi oftest gør.

Jeg laver gerne en stor portion, så vi har til et par dage samt til frokost eller madpakker. Antal portioner i opskriften afhænger lidt af størrelse på dine grøntsager. Jeg benytter udelukkende økologiske grøntsager – de kan have en tendens til at være lidt mindre i størrelsen, sammenlignet med grønsager som ikke er økologiske.

 

Print Recipe
Råkostsalat med gulerødder og kål
råkost med gulerødder og kål
Forberedelses tid 15 minutter
Antal personer
4-6 personer
Ingredienser
Forberedelses tid 15 minutter
Antal personer
4-6 personer
Ingredienser
råkost med gulerødder og kål
Instruktioner
  1. Skyld alle grøntsager og skræl gulerødderne.
  2. Riv grøntsager på et mandolinjern. Alternativt kan du muligvis benytte den grove side af et rivejern eller råkostskive på en foodprocessor, hvis ikke du ejer et mandolinjern. Jeg kan dog ikke garantere for resultatet, da jeg selv altid benytter vores mandolinjern.
  3. Bland salaten i en stor skål og server!