Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i ca. have 30 minutter. Stik gerne i dem undervejs, hvis du ønsker at der skal være en lille smule bid i.
Hæld vandet fra og mos dem. Tilsæt mælk og smør mens du rører rundt med en elpisker. Smag til med salt og peber.
Imens kartofler og gulerødder koger kan du skære bacon og løg. Steg først bacon på en pande til de er sprøde. Tag dem af panden og steg herefter løgene i det overskydende fedt til de er gyldne. Smid baconen tilbage på panden med løgene og hold dem lune ved svag varme.
Anret herefter på et fad eller en tallerken og server eventuelt med et drys purløg, syltede rødbeder og groft rugbrød.
Noter
Tip! Du kan også benytte andre rodfrugter, broccoli eller blomkål som erstatning til kartoffelmosen, hvis du ønsker et sundere alternativ - eller blot har en en rest du skal have brugt. Et andet tip er at bruge flødeost f.eks. naturel eller pikant som erstatning til smørret - det smager også rigtig godt.