400gtomater(brug friske tomaer eller 1 ds hakkede tomater)
1rødløg
1fedhvidløg
½tskchilitørret
½tskcayennepeber
1tskrørsukker
1tsksaltgerne flagesalt
1tskbasilikumtørret
1spskolie
limesaft herfra
Sådan gør du
Start med at finhakke løg og hvidløg. Svits dem herefter af i lidt olie i en varm gryde. Lad dem stege ved middel varme til løgene er bløde og gyldne. Kom krydderier og sukker ved og lad det stege lidt videre. Tilsæt nu de hakkede tomater og limesaft.
Varm op under omrøring og det det koge et kort øjeblik. Lad salsaen simre uden låg i en halv times tid, således at noget af væden forsvinder. Sluk herefter for blusset og lad den hjemmelavede salsa køle lidt af inden den sættes i køleskabet for at trække.
Noter
Tip! Prøv krydderier som oregano eller timian i din hjemmelavede tomatsalsa istedet for basilikum. Eller skift rørsukker ud med almindelig sukker, farin eller sirup. Ønsker du din tomatsalsa mindre stærk, kan chili og cayennepeber erstatter af mildere krydderier.