Vask kartoflerne grundigt - du kan også lave en knap så grov version og skrælle dem.
Halvér kartoflerne og skær dem i skiver á ½-1 cm tykkelse.
Læg pomfritterne i en skål med koldt vand i 10 minutter for at trække noget af stivelsen ud af dem. Har du mere tid, kan du sagtens lade dem ligge længere. Imens tændes ovnen på 220 grader.
Lad herefter pomfritterne dryppe af (evt. på et rent viskestykke) inden de kommes i en pose med olie og salt. Bland dem godt, så alle pomfritter får olie og salt på sig.
Bred dine pommes frites ud på en rist med bagepapir, kom dem i ovnen og steg dem til de er gyldne. Sørg for at prikke i kartoflerne med en gaffel eller kødnål, så du kan mærke efter om de er møre inden i og sprøde uden på. Når der er ca. 10 minutter tilbage af tiden sættes ovnen på grill - men hold øje med dem, så du ikke kommer til at give dem for meget.
Drys med lidt groft salt og server med en god dip eller dressing. Velbekomme!