Vi er igang med en større renovering af vores gamle bindingsværkshus. Vi tager et rum af gangen. Stuen er næsten færdig ift. møbler og indretning, men det er egentlig kun midlertidigt. Fordi vores stue har ikke været igennem en fuld renovering endnu – der skal isolering i ydrevæggene, loftet skal pilles ned, så vi får synlige bjælker mv. Der vil dog gå noget tid før det er stuens tur.

Alle som har været i gang med en ombygning ved, at det kan være et værre rod. Og mens dette rod står på i andre af husets rum ønsker vi stadig at have en base. Et sted hvor vi kan finde ro og slappe af. Et sted som ikke er kaos og byggerod. Valget faldt på vores stue.

Der er en del nyere møbler og andre ting i vores stue, men der er også ting af ældre dato f.eks. tv og gulv som er over 10 år gamle. Tingene af nyere dato valgte vi egentlig, i første omgang, at købe for at gøre hverdagen nemmere. Nemmere ift. oprydning og rengøring. Især for mig pga. min diskusprolaps og de udfordringer den har ført med sig. Alle nye møbler har “høje” ben, hvilket gør støvsugning og gulvvask meget nemmere. Det gør det muligt at komme ind under møblerne. Det betyder også, at vi i højere grad kan bruge vores robotstøvsuger, hvilket er fan-f***ing-tastisk. Jeg er mega fan af og meget glad for vores robotstøvsuger. Den klarer ikke al rengøring, men er med til at holde skidtet nede. Og det kan ikke undgås, at der kommer lidt skidt, når man er i gang med at bygge om, har fire hunde og i øvrigt ikke lider af rengøringsvanvid.

Jeg er meget glad for vores stue og den lever fuldt ud op til ønsket om at skabe ro i en travl hverdag – og et byggeprojekt som til tider, og af flere årsager, godt kan synes langsommeligt. Men vi har ikke travlt og ønsker ikke at køre fuldstændig døde i projektet. Der skal være plads til andre ting også, såsom familie, venner, vores hunde og ikke mindst hinanden.

Sådan ser vores stue ud

Sådan ser vores stue ud