Denne spinatsalat med jordbær, feta og pinjekerner er en ny sommerfavorit i vores køkken. Og den kommer helt sikker på menuen igen inden for nærmeste fremtid. Ligesom med min salat med blåbær, feta og valnødder er jeg svært begejstret for kombinationen af søde bær, cremet feta og knasende kerner – og så på en bund af spæde, grønne og smagfulde spinatblade. Mmm…

Personligt synes jeg, at denne spinatsalat med jordbær går godt til kylling. Du kan også servere den til en lækker grillaften.

Spinatsalat med jordbær

Spinatsalat med jordbær

Forb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 75 g spinatblade friske
  • 200 g jordbær
  • 75 g feta
  • 25 g pinjekerner

Sådan gør du
 

  • Skyl spinatbladene og tør dem i en salatslynge.
  • Skyl jordbærene og nip efterfølgende stilk og blomst af. Skær dem herefter i halve og/eller kvarte - afhængig af størrelse.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande for at fremhæve smagen og give lidt knas til salaten. Ryst panden for at undgå at de brænder på og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle bagefter.
  • Skær fetaen i mindre stykker. Du kan også smuldre den i passende stykker, hvis du foretrækker dette.
  • Anret i en skål eller på et fad - først spinatblade, så jordbær og feta, og til sidste fordeles pinjekernerne over salaten. Kom lidt friskkværnet peber hen over og din spinatsalat er nu klar til servering.