Popcorn i gryde – det lyder måske lidt old-school, men vi har altså lavet popcorn på denne måde i 10+ år. Kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har hverken fået eller lavet mikrobølge popcorn. Det er super nemt, at lave popcorn i gryde og det kræver kun 3 ingredienser: olie, popcorn majs og salt. Og popcorn er en lækker snack, der efter min mening, nærmest er obligatorisk, når den står på sofahygge og film-aften.

Det er så simpelt at lave popcorn i gryde, at man næsten ikke kan kalde det en opskrift, men her får du altså min opskrift på popcorn i gryde.

Popcorn i gryde

Popcorn i gryde

Tilb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk olie
  • 1 dl popcorn majs
  • salt

Sådan gør du
 

  • Sæt en gryde på kogepladen og skru helt op for varmen. Tilsæt olie og et par enkelte popcorn majs.
  • Når de første majskerner popper hældes de resterende popcorn majs i gryden. Sæt låget på og lad majskernerne poppe løs.
  • Ryst gerne gryden med jævne mellemrum, så alle majskerner popper og dine popcorn ikke brænder på. Og løft gerne låget engang imellem for at komme af med dampen.
  • Når majskerner ikke længere popper - eller der er mere end 3-4 sekunder mellem pop'ne, slukker du for blusset og tager gryden af.
  • Hæld de færdig popcorn i en skål og drys med fint salt. Nu har du en portion af de skønneste popcorn. Servér med det samme, mens de er friske og lune.

Et sundere alternativ til mikrobølge popcorn

Udover at popcorn i gryde er nemt og smager mindst lige så godt som mikrobølge popcorn (hvis ikke bedre), så er det også et sundere alternativ til popcorn i mikroovn. Måske ikke på kalorier, men… det er tidligere kommet frem, at der er sundhedsskadelige stoffer i emballagen – hvorfor en del butikker, for et par år siden, valgte at fjerne mikrobølge popcorn fra hylderne. Emballagen skulle efter sigende indeholde fluorerede stoffer, der ifølge forskere kan være hormonforstyrrende og kræftfremkaldende. En god grund til selv at lave hjemmelavede popcorn i gryde!