Nogle gange skal det bare nemt. Og her er pastasalat en fin løsning. Det tager ingen tid at lave en lækker pastasalat og retten kan bruges til en hurtig frokost, som du kan have med på farten eller en dag hvor aftensmaden bare skal være nem og gå hurtig. Pastasalat er samtidig en god ret til en tur i skoven eller til sammenskudsgilde.

Denne version består blandt andet af fuldkornspasta, sprød bacon samt tun og æg. Opskriften her er med ingredienser til 4 personer, men du kan nemt gange op, hvis du har behov for pastasalat til flere personer. Få hele opskriften nedenfor.

 

Print Recipe
Pastasalat med bacon, tun og æg
Pastasalat med bacon, tun og æg
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
4 personer
Ingredienser
  • 200 g pasta jeg brugte pastaskruer (fuldkorn)
  • 125 g bacon
  • 2 hjertesalat brug evt. salathoved, krølsalat eller anden grøn salat
  • 200 g ærter frosne
  • 2 æg
  • 2 ds tun i olie eller vand
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
4 personer
Ingredienser
  • 200 g pasta jeg brugte pastaskruer (fuldkorn)
  • 125 g bacon
  • 2 hjertesalat brug evt. salathoved, krølsalat eller anden grøn salat
  • 200 g ærter frosne
  • 2 æg
  • 2 ds tun i olie eller vand
Pastasalat med bacon, tun og æg
Instruktioner
  1. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, tilsæt pastaen og kog den som angivet på emballage. Lad de frosne ærter koge med det sidste minut af kogetiden. Dryp pasta og ærter af i en sigte. Stil pastasalaten til side på køkkenbordet og kog nu æggene til de er hårdkogte eller smilende. Lad dem køle af inden de pilles og skæres i kvarte.
  2. Imens steges baconskiverne til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og knæk efterfølgende den sprøde bacon i mindre stykker.
  3. Skyl salaten, slyng den godt og skær i strimler.
  4. Anret pastasalat med salat, tun og æg i en skål. Drys bacon over og server salaten med lune flutes samt creme fraiche dressing eller pesto.