Forleden dag lavede jeg chili con carne – verdens bedste, hvis du spørger min bonussøn, og utroligt nok var der en rest tilbage. Dagen efter stod den derfor på mexicansk inspireret salat. En salat der kombinerer sund salat, sprøde nachos og en rest af chili con carne. Den blev bikset sammen af hvad vi lige havde i køleskabet, men kan også serveres med en rest af kylling, hakket oksekød eller noget helt tredje. Havde jeg haft en moden avocado kunne denne også sagtens være tilføjet retten. Et stort hit i vores lille hjem. Og så er den virkelig nem at lave.

Mexicansk salat med chili con carne

Mexicansk salat

Forb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 hjertesalat kan erstattes med romaine eller iceberg
  • ½ agurk
  • 150 g majs eller kerner fra kogte majskolber
  • 10-15 cherrytomater
  • 1 lime
  • 4 spsk creme fraiche
  • 20-40 nachos
  • 4 spsk cheddar revet
  • rester af chili con carne

Sådan gør du
 

  • Skyl salat, agurk og tomater.
  • Skær herefter din hjertesalat i strimler, agurk i tern samt tomater og lime i kvarte.
  • Hæld væden fra dine majs og riv chedder osten.
  • Lun din rest af chili con carne på en pande eller i en gryde under omrøring - du kan også bruge en rest af kylling eller oksekød.
  • Anret nu det hele på en tallerken i små portioner. Hver ingrediens på hver sin plads på tallerkenen. Kom en klat creme fraiche i midten og din mexicanske salat er nu klar til servering.