Første gang jeg stiftede bekendtskab med lumumba var på en mini skiferie i Sverige for 12-15 år siden. Der går faktisk lang tid imellem at jeg får mig en lumumba drink. Ofte er det noget jeg får, når vi er ude – for eksempel det ene år, hvor vi var på Ringsted Festivalen og drak lumumba i de sene aftentimer, mens vi lyttede til musik fra anlægsscene. Eller når vi har været på julemarkeder i Nordtyskland. Her er det vist en ganske almindelig drink ved juletid. Jeg er ikke stor fan af gløgg, så lumumba er et alletiders alternativ.

I weekenden fik jeg genopfrisket mit bekendskab med den lækre lumumba drink. Vi valgte, at lave et par lumumbaer, mens vi pyntede op til jul. Varm og med flødeskum. Det var super hyggeligt, og det smager jo fantastisk med sådan en gang kakaomælk for voksne. Jeg kan også sagtens forestille mig, at det vil være hyggeligt på terrassen en sommeraften eller ved bålet i efteråret. Og alt efter humør kan drinken jo nydes både afkølet med is om sommeren og varm med flødeskum om vinteren. Mon ikke den også vil være god mod forkølelse. Min lumumba drink opskrift siger derfor ikke noget, hvorvidt en kold eller varm lumumba er den “rigtige”. Valget er dit – ud fra hvad synes du bedst om.

Men hvordan laver man lumumba? Lumumba drinken består i al sin enkelthed af god kakaomælk og rom – eller cognac. Typen af alkohol der tilsættes drinken kan nemt variere, og drinken kan nemt peppes op med flere andre typer spiritus – helt uden at det ødelægger drinkens smag. Nogle foretrækker at bruge cognac, mens andre foretrækker whisky. Jeg har ladet mig fortælle, at det også skulle være godt med Malibu rom eller Baileys. Jeg har dog ikke selv smagt disse udgaver. Personligt foretrækker jeg en god mørk rom. Valget af spiritus er helt dit eget. Tilsæt alkohol efter dine egne præferencer, så får du det bedste resultat.

 

Print Recipe
Lumumba drink opskrift
Lumumba drink opskrift
Antal personer
1 personer
Ingredienser
Antal personer
1 personer
Ingredienser
Lumumba drink opskrift
Instruktioner
  1. Varm kakaoen op - vi brugte Frellesen Chokodrik pulver blandet med kogt vand fra elkedelen. Du kan dog sagtens bruge Mathildes kakaomælk, Cocio eller anden kakao.
  2. Tilsæt luftig og let pisket flødeskum deri - og drys med lidt kanel, vanilje eller chokoladespåner på toppen.
  3. Kan du lide kold lumumba, så hæld blot rom i et glas med et par isterninger og fyld efter med kakaomælk.
Recipe Notes

Husk at lave rigeligt med flødeskum, så der er til refill 🙂 Jeg har hørt, at man også kan toppe sin lumumba med vaniljeis eller softice. Sidstnævnte er dog ikke lige noget man typisk ligger inde med hjemme i privaten.