I går stod den på mexicansk mad – med det hele, herunder også hjemmelavet tomatsalsa. Og salsa smager bare bedre, når den er hjemmelavet. Smager langt bedre end dem, du kan købe færdige. De købte varianter kan slet ikke hamle op med en portion hjemmelavet tomatsalsa.

Denne opskrift på tomatsalsa kræver ikke de store kokkefærdigheder og der er rig mulighed for at variere ingredienserne alt efter smag og hvad der lige er i køkkenet. Ved at lave din salsa selv, kan du også meget bedre regulere, hvor stærk du ønsker den og hvor store stykker tomat du ønsker. Du kan også bedre eksperimentere med smagen på din salsa ift. tomaternes sødme, stærkhedsgraden på chilien og salsaens fylde. Jeg variere gerne lidt fra gang til gang afhængig af hvilke ting jeg lige har i køkkenskabene og køleskabet.

Der bliver til omkring en ½ liter salsa i denne portion, altså en fornuftig mængde hjemmelavet tomatsalsa. Lav den gerne i god tid. Den smager bedst kold og den gode smag kommer mere til sin ret efter at den har trukket i køleskabet – den bliver kun bedre af at blive lavet i god tid, så lad den endelig trække et par timer.

 

Print Recipe
Hjemmelavet tomatsalsa
Hjemmelavet tomatsalsa
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
4-6 personer
Ingredienser
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
4-6 personer
Ingredienser
Hjemmelavet tomatsalsa
Instruktioner
  1. Start med at finhakke løg og hvidløg. Svits dem herefter af i lidt olie i en varm gryde. Lad dem stege ved middel varme til løgene er bløde og gyldne. Kom krydderier og sukker ved og lad det stege lidt videre. Tilsæt nu de hakkede tomater og limesaft.
  2. Varm op under omrøring og det det koge et kort øjeblik. Lad salsaen simre uden låg i en halv times tid, således at noget af væden forsvinder. Sluk herefter for blusset og lad den hjemmelavede salsa køle lidt af inden den sættes i køleskabet for at trække.
Recipe Notes

Tip! Prøv krydderier som oregano eller timian i din hjemmelavede tomatsalsa istedet for basilikum. Eller skift rørsukker ud med almindelig sukker, farin eller sirup. Ønsker du din tomatsalsa mindre stærk, kan chili og cayennepeber erstatter af mildere krydderier.