Nem og lækker chili con carne, som hele familie vil elske. Jeg lavede denne chili con carne til aftensmad forleden og den vakte stor begejstring. Bonussønnen mente at det var den bedste chili con carne han nogensinde havde smagt. Og det er min absolut bedste opskrift på chili con carne – den smager fantastisk! Måske verdens bedste chili con carne opskrift? Prøv den, og vurder selv…

Jeg brugt både cayennepeber og tørret chiliflager, men retten er ikke overvældende stærk. Den har en god og kraftig smag. Men du kan selv justere op eller ned på styrken afhængig af hvor mild eller stærk du ønsker den. Jeg serverede den med creme fraiche og nachos.

Chili con carne

Chili con carne

Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk olie til stegning
  • 1 løg stort finhakket
  • 2 fed hvidløg presset eller finhakket
  • 1 tsk spidskommen knust
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk paprika sød
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk chili tørret chiliflager
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 ds kidney bønner
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl okseboullion

Sådan gør du
 

  • Pil og hak løget.
  • Varm olien i en gryde, og svits løg til de er gyldne.
  • Tilsæt presset hvidløg og kød. Steg i ca. 10 minutter. Lad kødet blive brunt sammen med løgblandingen inden du tilsætter krydderierne.
  • Tilsæt alle krydderierne: spidskommen, kanel, paprika, oregano, brun farin, salt, cayennepeber og chili. Skru lidt ned for varmen og lad det simre i 10 minutter.
  • Kom bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad retten simre i 10 minutter ved svag varme.
  • Skyl og afdryp bønnerne i en sigte. Tilsæt bønner, vend dem i gryden og lad retten simre i 30 minutter.
  • Tag gryden af varmen og smag til med salt og peber samt andre krydderier - alt afhængig af hvor stærk du foretrækker retten og hvilken smag du ønsker at fremhæve.
  • Server med creme fraiche, salat, nachos og/eller ris.