Nemme danske hverdagsretter står i kø for at blive serveret, så der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken hver gang du skal lave aftensmad. En af dem er brændende kærlighed – og her taler jeg hverken om de følelser vi nære for hinanden, en blomstrende stueplante eller filmen med Anja og Viktor. Jeg mener, brændende kærlighed som i en dansk ret med sprød bacon, gyldne løg og lækker kartoffelmos.

Brændende kærlighed smager nu godt som den er og som mormor ville servere den, men jeg har nu alligevel givet den et lille tvist. Dels for at bruge hvad jeg nu havde i køleskabet, men også for at gøre den bare en lille smule “sundere”. Her får du min opskrift på brændende kærlighed.

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • ½ dl mælk
  • 20 g smør
  • 4 løg
  • 400 g bacon
  • rester hakket oksekød - kan undlades
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i ca. have 30 minutter. Stik gerne i dem undervejs, hvis du ønsker at der skal være en lille smule bid i.
  • Hæld vandet fra og mos dem. Tilsæt mælk og smør mens du rører rundt med en elpisker. Smag til med salt og peber.
  • Imens kartofler og gulerødder koger kan du skære bacon og løg. Steg først bacon på en pande til de er sprøde. Tag dem af panden og steg herefter løgene i det overskydende fedt til de er gyldne. Smid baconen tilbage på panden med løgene og hold dem lune ved svag varme.
  • Anret herefter på et fad eller en tallerken og server eventuelt med et drys purløg, syltede rødbeder og groft rugbrød.

Noter

Tip! Du kan også benytte andre rodfrugter, broccoli eller blomkål som erstatning til kartoffelmosen, hvis du ønsker et sundere alternativ - eller blot har en en rest du skal have brugt. Et andet tip er at bruge flødeost f.eks. naturel eller pikant som erstatning til smørret - det smager også rigtig godt.