Personlig synes jeg, at bagte gulerødder fungerer godt som tilbehør til mange forskellige slags retter – både fjerkræ, okse og svin. Jeg serverede dem i går til helstegt kylling med krydderurter. Et perfekt match! Og jeg var så heldig, at der var lidt rester tilbage, som kunne nydes i dag til frokost.

Bagte gulerødder er på menuen her i huset minimum én gang om måneden. Det er super nemt at lave gulerødder i ovnen, da de jo nærmest passer sig selv. Og som nævnt fungerer de godt til både frokost og aftensmad.

Du kan krydre dine bagte gulerødder med alverdens krydderier. Her har jeg brugt timian, men du kan også nøjes med olie og salt. De smager stadig fantastisk – og ser samtidig dekorative ud på tallerkenen. Jeg kan godt lidt at mine bagte gulerødder er møre, men ønsker du, at der skal være lidt mere bid i, så kan du nøjes med at give den 30-45 minutter i ovnen.

Bagte gulerødder

Bagte gulerødder

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 55 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 800 g gulerødder mix
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk timian tørret
  • salt groft

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Skyl og skrub gulerødderne. Skær enderne af og flæk dem på langs i halve eller kvarte - gerne i skrå og lidt grove stykke.
  • Smid dem i en skål, eller en pose, tilsæt olie og timian. Vend dem godt, så alle gulerødder får olie og timian på sig.
  • Fordel dem efterfølgende på en bradepande beklædt med bagepapir og bag dem i en lille times tid - de må gerne være møre.
  • Lad dem køle lidt af, når de er færdige. Anret og drys med lidt groft salt inden servering. Velbekomme!