Så er vi snart et skridt tættere på at få vores første sal færdig. Vores trappe er nemlig kommet. Og der er derfor snart slut med at kravle op og ned af en stige. Trappe er nødvendig for at komme videre og blive færdig med det kommende soveværelse og ‘walk in-closet’. Det er tæt på umuligt at få seng, kommoder og andre møbler op på første salen uden en trappe.

Vi har i en længere periode ventet på vores trappe til første salen. Først og fremmest fordi vi var i tvivl om hvad det var vi ville have, hvad måtte det koste og hvor meget arbejde lå der i det. En anden grund er at vores hus er af ældre dato, og er ikke noget hvor du bare smider en trappe ind direkte fra fabrikken. Den vil ikke passe ind, da vores entre er lidt smal og aflang, men alligevel ikke så dyb. Og så er det er jo det med højden. Vi bor i et gammelt bindingsværkshus, og der er ikke så højt til løftet.

Til at starte med var vi ude i at bygge den selv, med hjælp fra min mands kammerat der er tømrer (eller er det snedker?). Men ting tager tid, og vi kunne godt se at det ikke helt ville hænge sammen i forhold til antallet af timer i døgnet og de mange øvrige projekter. Vi valgte derfor istedet, at købe en gør det selv-trappe. Eller saml selv-trappe. Altså hvor trappen er bestilt på mål, speciellavet til vores hus og leveret i mange dele. I hver deres kasse. For at den skulle passe ind i vores lille hus på landet, har vi valgt en kvartsvingstrappe. En ligeløbstrappe ville simpelthen blive alt for stejl og trinene alt for smalle. Der er jo selvfølgelig nogle ugers leveringstid på sådan en trappe. Men NU er trappedelene kommet.

Eller de ankom faktisk i tirsdags. Vi har bare haft så travlt de sidste par dage, så jeg har ikke haft tid til at dele det med jer før nu. Ligesom jeg heller ikke har fået postet nogle opskrifter. Ugens opskrifter vil dog komme på i løbet af weekenden. Trappen blev leveret i 10 kolli. Og er inklusiv alt: balustre, håndlister, mæglere osv.

Indtil videre ser trappen ud som på nedenstående billede. Vi har samlet den. Næsten. Den er samlet i to dele. Og trinene er blevet filmet, så de ikke bliver alt for snavsede – træet er jo ubehandlet. Snart vil trappen blive sat op i vores entre. Jeg glæder mig så meget til at se det endelige resultat. Jeg er sikker på at det nok skal blive fint – også selvom den måske vil fylde en del i vores entre. Det kan dog ikke være anderledes, medmindre vi går i gang med at rive vægge ned. Og det er der ikke planer om.

Indendørs trappe gør det selv samlet