AOF, FOF og lignende virksomheder er nok mest kendt for aftenskole, kurser og foredrag. Men det er meget mere end det. Hvilket er en øjenåbner for mig. Men i jagten på ryghold og hensyntagende træning faldt jeg altså over AOF og FOF. Og det er til fornuftige penge. Det ville være ærgerlig, at smide penge efter motion og træning, hvis det viser at det ikke er noget for mig og min krop.

Jeg er netop startet på et motionshold hos FOF. Det første af to hold, som jeg har tilmeldt mig i vejen tilbage til en sund og stærk krop. Det andet hold er gennem AOF – et ryg-/gigthold i varmtvandsbassin. På holdet via FOF arbejdes kroppen igennem med forskellige øvelser. Øvelser der er optrænende, udspændende og afspændende. Holdet hedder “Hensynstagende bevægelse og afspænding” og er for folk med diverse skavanker – folk ligesom mig 🙂

Jeg var afsted for første gang i dag og jeg må erkende, at det var godt. Godt for min krop og mit hoved. Holdet sluttes af med afspænding, hvor man kommer helt ned i gear og “vågner op” til blid musik. Det var fan-f***ing-tastisk. Især for sådan en som mig, hvis hoved ellers altid kører i højeste gear på jobbet og til tider også hjemme, når der ikke er tid til, at få styr på alle tankerne fra klokken 8-16.

Men samtidig med at det er fantastisk for krop og hoved, er det også hak i stoltheden. Det er det, fordi jeg er ekstremt ærgerlig over, at min krop er gået i forfald. Alene det sidste år til halvandet har jeg taget 5 kilo på. 5 kilo som er tilføjet en krop der allerede inden mine iskias- og rygproblemer havde set bedre tider. Herudover skal det nævnes, at jeg er yngste kvinde på holdet. De øvrige deltagere har navne som Inga, Inger og Ingelise. Så kan i selv prøve at gætte jer til alderen. Min 33-årige krop er altså på sammen niveau som disse søde og rare ældre damers kroppe 🙁

Men jeg altså nu igang med andre motionformer end gang og cykling, og håber at det andet hold jeg har tilmeldt mig, også er godt.