Ja, jeg indrømmer at det, til at starte med, kan være svært at stå op tidligere end man plejer. Og du bliver ikke en ‘early bird’ fra den ene dag til den anden. Men giv det en chance og jeg er sikker på, at du vil blive glad for det og mærke både de fysiske og mentale gevinster – som du vil have gavn af gennem hele dagen.

Jeg er selv kommet igang med at træne om morgenen (igen). Jeg har trænet fra morgenstunden i 3-4 måneder nu, og jeg ELSKER det. Jeg synes, at det giver en god start på dagen og jeg mærker selv de mange fordele ved morgentræningen. Dette blogindlæg er derfor skrevet på baggrund af mine egne erfaringer, holdninger og meninger.

Som udgangspunkt kan du lave al slags træning fra morgenstunden. Jeg vil dog anbefale at du til at starte med tager hensyn til, at din krop kan være en slow-starter. Start derfor langsomt ud. Og vælg en træningsform som du godt kan lide – det gør det lettere for dig at komme ud af døren og få trænet.

4 gode grunde til at træne om morgenen

  • Du bliver gladere og får en god start på dagen – træning udløser endorfiner i din hjerne, og ved at “tage” dine naturlige lykkepiller fra morgenstunden, påvirker du dit humør positivt langt op af dagen.
  • Kom på forkant med dagens program – morgentræning giver en lille mental pause, hvor du kan kan tømme hovedet eller forberede dig på dagens opgaver i ro og mag.
  • Du er mindre tilbøjelig til at “synde” i løbet af dagen – personligt er jeg langt mindre tilbøjelig til at spise “dårligt”, når jeg har trænet om morgenen eller hvis jeg, på hvile dage, starter morgenen aktivt for eksempel med en kort gå tur.
  • Det øger din chance for at få trænet – rigtig mange mennesker træner om eftermiddagen og aftenen, når dagens arbejde er overstået. Men jeg synes, at det kan være svært at komme ud af døren efter arbejde. Her er der hverdags pligter der ordnes og andre ting der trækker mere for eksempel cafe-date med en veninde eller lysten til at slappe af på sofaen. Ved at træne om morgenen, er jeg sikker på at få gjort og herudover har jeg masser af fritid, når dagens arbejde er overstået.

Billede af: Zwaddi – Unsplash